7.01.2011

Mim-Makyaj mı, o da ne?

Sevgili Zat-ı Hatun tarafından mimlenmişim. Ama konu makyaj, yani hiç alakam olmayan bir alan.


Benim makyaj maceralarım birçok kızınkinden değişiktir eminim. Küçükken annemim makyaj malzemelerini çalar vücudumu boyardım. Ellerimi, ayaklarımı, boynumu hatta zaman zaman bacaklarımı falan. O malzemeleri hiç doğru düzgün makyaj yapmak için kullanmadım.


Ortaokulda parlatıcı sürme furyası vardı. Ben onları yemeden duramadığım için onu da kaçırdım. Çileklisi böğürtlenlisi derken hasta olmam kaçınılmazdı ama allahtan erken fark ettim de durdum.


Sonra liseye geldik. Herkes kalem çekiyor, rimel sürüyor, doğal tonlarda rujlar ediniyor hatta bazıları fondöten-pudra ikilisine bile geçmiş. Benim çevremse kız gibi kızlar var ama yine de makyajla uğraşan yok o nedenle rahatım. Arada sırada Kırmızışın'ın baskılarıyla ruj denemeleri, kalem çekme çabalarım oluyor o kadar.


Ama ne zaman lise sona geldik, ben gotik olmaya çabalamaya başladım. Çaba diyorum çünkü ölümüne esmer bir insanım. Yani ceset beyazı gotiklerden olamayacağım aşikar. Ben de kendimi göz kalemine veriyorum, kırmızı rujlar deniyorum. 



Böyle görünmeye çalışsam da olmuyor. Olmuyor. gittikçe yaratıklaşıyorum. En sonunda yalvar yakar beni vazgeçiriyorlar da dünya bu çirkinlikten kurtuluyor.


Daha sonra insancıllaşıp göz altına hafif kalem çekmeye başladım ki makyaj hayatımdaki açık ara en başarılı dönemdi diyebiliriz.



Üniversiteye geldiğimde ise hala annemden çalınmış bir avuç kozmetiğim bulunmaktaydı. Dedim bu böyle olmaz. Gittim kendime rimel, ruj ve -sıkı durun- allık aldım. İşte o beni batağa saplayan noktaydı. Şimdi ben esmer olduğum için kendime pembe tonlarını yakıştırmıyorum. bu nedenle gittim ve kahve tonlarında bir allık edindim. Sonuç mu? Yüzüne üç kat badana yapmış bir Dralaye yada daha iyi bir tabirle her gün sevgilisinden dayak yiyen bir kız.


Şimdi ise öyle bir haldeyim ki makyaj yaptığımda insanlar üzerime çullanıyor " ne oldu, niye yaptın, ne var" diyerek. Yapmadığımdaysa "of be kızım azıcık bak kendine" diye söyleniyorlar. Ben yoruldum artık hem zaten beceremiyorum.



Bu mimi de Maria'ya paslıyorum.


9 yorum:

Miss maria dedi ki...

sağol kuzumm en yakın zamanda yapıyorum muahhhh

femlemne dedi ki...

yeni mim geldi:)

arya in neverland dedi ki...

SEN BEN ZAT-I HATUN NE BU YAHU Bİ KİŞİDE ANLAMZMI OLAYDAN :):):) BİRİMİZDE CIKIP BENDE HER TURLUSUNU KULLANIRIM HİÇ KACIRMAM ALLIĞIMIDA SURERIM DOĞALDA GORUNURUM DEMEDİ.COK VAHIMIZ COOOOK:)

triplus dedi ki...

her gün sevgilisinden dayak yiyen kız sadjkasjk

otomatik portakal dedi ki...

mimlendiniz bağyan :))

deeptone dedi ki...

:) çok güldüm makyaj hikayene :))

kimseye bakma boşver kendini mutlu et yeter :)

francesca mckennitt dedi ki...

Hahah :D Neden beceremiyoruz bir bu işi yahu.

dralaye dedi ki...

uğraşmadığımız için beceremiyoruz kuzular:D

Miss maria dedi ki...

Yaptuım canım mimciğini:)

http://airamssim.blogspot.com/2011/01/makyaj-mimcigi.html